Vigyázat, csalók! Avagy: Miért engem válasszanak a szavazók?

Én hiszek abban, hogy Budaörs lakói érett, értelmes, gondolkodó emberek, akik ugyanúgy utálják, ha félrevezetik őket, mint én magam. Többek közt emiatt is indulok el ezen a választáson.

Én bízom a körzetemben lakókban, abban, hogy logikus érvekkel meg tudom győzni őket igazamról. Bár tudom, hogy mindenkit képtelenség meggyőzni, de a célom mégis ez: mindenkivel beszélni, mindenkinek megmutatni, hogy én vagyok számára az egyetlen bölcs választás, a valódi képviselő, senki más. Ha nem törekednék erre, nem is lenne értelme az indulásomnak, hiszen akkor azzal lemondanék olyanokról, akik a választókerületembe tartoznak és számomra igenis fontos a véleményük, akkor is, ha nem értenek velem egyet.

Én úgy hiszem, hogy az önkormányzati választás, pláne az egyéni körzetekben nem pártokról kell, hogy szóljon, mert egy párt nem fogja képviselni az adott körzetben élőket, maximum egy hiteles személy teheti meg azt. De ahogy azt már a Bemutatkozásomban is írtam ( http://www.budaors1vk.hu/2019/08/29/hello-vilag/ ): “Hiszem, hogy az önkormányzati választás mindig arról kellene szóljon, hogy ki az optimális jelölt, ki az aki a területen lakók érdekét a leginkább képviselni tudja. Erre egyetlen párt vagy “”Egyesület”” jelöltje sem igazán alkalmas, hiszen amennyiben tagja a jelölő szervezetének, akkor az kötelezettségekkel is jár számára. Bármikor kérhetik vagy (láttunk már ilyet annyiszor) utasíthatják a képviselőt, hogy akár a saját legjobb szándéka és lelkiismerete ellenében is szavazzon. Amikor pedig ez bekövetkezik (és előbb vagy utóbb, de inkább előbb mindenképpen megtörténik), az a képviselő már nem a területén lakók embere lesz, hanem csak egy báb. A bábokkal pedig játszanak, nekünk pedig – akik itt lakunk, élünk, netán itt van bármilyen tulajdonunk – ez a bábjáték csak káros, hasznot számunkra soha nem fog hozni.”

Pont emiatt fontos, hogy most kissé áttérjek a többi jelölt valódi bemutatására, amit ők “elfelejtettek” megtenni. Lássuk, ki miért NEM lehet az optimális jelölt a választókerületemben:

Kezdjük a BFE jelöltjével, Laczik Zoltánnal! Avagy mondhatnám azt is, hadd mutassam be a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a volt állampárt budaörsi elnökét Önöknek kedves választóink. Úgy tűnik a szórólapjukról valahogy “véletlenül” lemaradt pár fontos információ. Egyrészt az MSZP honlapja szerint ( https://mszp.hu/parttag/laczik_zoltan_20150610 ) ő még mindig a párt tagja. A párt budaörsi elnökeként mutatja be a helyi újságunk is: https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2018/05/17/laczik-zoltan-maradt-az-mszp-budaorsi-elnoke/
Hogy csak pár képet mutassak:

Jobb oldalt a “BFE” jelöltje (forrás: Budaörsi Info)
Egy korábbi kép Laczik Zoltánról (forrás: facebook)


Nem is értem, hogy került hirtelen BFE színekbe. Vagy inkább nem is akarom tudni, de szerintem mérhetetlen átverés, olyan mint ez:

Húsvéti nyúl újracsomagolva

Arról az apróságról ne is beszéljünk, hogy ő nem a Közgázon, hanem a MARX Károly Közgazdaságtudományi egyetemen végzett a ’70-es években, illetve az MSZP egyéni képviselőjelöltje volt Budaörsön a 04. választókerületben 2010-ben! (https://static.valasztas.hu/dyn/ov10/outroot/onktjk3/14/tjk14015.htm ) Ahogy ugyancsak az MSZP tagjaként lett pest megyei közgyűlés tagja 2014-ben ( https://static.valasztas.hu/dyn/onk14/szavossz/hu/M14/mered.html ). Szóval minden tiszteletem Laczik úré, de mifelénk ezt hívják köpönyegforgatásnak illetve megélhetési politikusnak. Legalább lennének következetesek és a 04-es körzetben indulna, de nem. Úgy tűnik , hogy számukra csak az a lényeg, hogy a haveroknak helyet biztosítsanak valahol, nem pedig az, hogy valaki valóban képviselje a választókerületben élőket. Szomorú.

Hasonló problémám van Kovalik Sándor Gazdakörös jelölttel is. Kérdem én: miért maradt ki az az apróság a szórólapról, hogy Kovalik úr 5 éve még JOBBIKos volt? És az sem mellékes, hogy nem is ebben a választókerületben indult, hanem a 05-ösben! ( https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2014/09/26/5-vk-kovalik-sandor-megteszek-mindent-azert-hogy-a-problemak-megoldodjanak/ ) Hogyan képviselné a körzetben lakókat az, aki pár éve még éppenséggel egy másik körzetet akart képviselni? Mindegy milyen áron, csak végre beülhessek a képviselőtestületbe- ez a mottó? Úgy érzem sajnos ez. Ezzel viszont kicsit elárulják azokat a szép gondolatokat is, amikkel kampányolnak. Egy nem hiteles ember azt is hitelteleníti amit mond, még akkor is, ha az önmagában igaz és jó volna. Ez az én véleményem.

És utoljára, de nem utolsó sorban had mutassam be a jelenlegi állampárt, a FIDESZ_KDNP jelöltjét, Szilágyi András Leventét. Vele kapcsolatban engem két dolog zavar, de az folyamatosan.
Tekintsék meg az online bemutatást, ami jelmondatában egyezik a szórólapján hatalmas betűkkel szereplővel: https://loflerdavid.hu/2019/08/szilagyi-andras-levente-a-budaorsi-fidesz-kdnp-kepviselojeloltje-az-1-szamu-egyeni-valasztokeruletben/
Azt mondja: “Nekünk Budaörs jövője az első!”
1. A FIDESZ már ezt is lopja…mármint szlogent se tudnak kitalálni újat, ezért ellopták Amerikából (https://en.wikipedia.org/wiki/America_First_(policy) ), hátha senki nem veszi észre. Segítek Kósa Lajos kampányfőnök Úrnak: de, ezt is észrevesszük, minthogy mi azt se hisszük el, hogy a csengeri örökösnő 1300 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik…Írnák inkább azt, hogy Számunkra a közpénz az első! – még az is hihetőbb lenne, úgy érzem.
2. Az, hogy a FIDESZ lopja a szlogent az egy dolog, az már más, hogy mindenkire ezt a szöveget erőlteti az egész országban, csak a település neve változik. A legfőbb bajom mégis azzal van, hogy ez a szlogen üti a következő mondatot: “Szilágyi András Levente … aki gyakorló református hívő”. Nem tudom, hogy mit higgyek el: Ha valaki valóban gyakorló református hívő, akkor számára Budaörs jövője nem lehet az első, maximum a második vagy ha Budaörs jövője az első akkor nem igazán lehet valódi hívő… Számomra a kettő ellentmondásban van egymással, nem is kicsit. Szóval a jelölt véleményem szerint nem mond igazat. Vagy ebben, vagy abban, de már most hazudik az bizonyos.

Szóval pontosan a fenitek ellentettje volnék én, ami miatt rám érdemes szavazni:

  • VALÓBAN FÜGGETLEN jelölt vagyok, nem voltam és nem is vagyok tagja egyetlen pártnak sem;
  • VALÓBAN a 01-es választókerülethez tartozom, hurok utcai ingatlantulajdonosként;
  • VALÓBAN az motivál, hogy az itt lakó, élő, ebben a választókerületben tulajdonnal rendelkezők érdekeit képviseljem;
  • VALÓBAN folyamatosan ki szeretném kérni a szavazóim véleményét minden fontos döntésről, azt szeretném, ha nem csak 5 évente egyszer, hanem öt éven át folyamatosan bele tudnának szólni, hogy a képviselőjük mit csináljon, mivel foglalkozzon;
  • Velem minden választó csak nyerhet: mivel bárki legyen is a polgármester (párt hovatartozástól függetlenül) én minden olyan javaslatot megszavazok, amely a választókerületemben lakók érdekével egyezik és csakis azt utasítom el, ami a mi érdekeinkkel ellentétes. Én NEM csakazértis módon dolgozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük