Terület bejáráson voltunk…

Tegnap, azaz 2019. szeptember 18-án este egy kellemes hangulatú területbejáráson vehettem részt a Som utca néhány lakójával.

A történet úgy kezdődött, hogy a Som utca lakóközössége elhatározta, hogy a választókerület összes képviselő jelöltjét meginvitálja külön-külön egy-egy közös sétára a Hollósy cukrászdától indulva a Som utca tetejéig, megmutatva útközben a problémákat, amikkel már régóta együtt élnek és megadva a lehetőséget a jelölteknek, hogy felvázolják elképzeléseiket a megoldásokra.

Meghívásukra én örömmel és rögtön igent mondtam, hiszen pont az ilyen ötletek azok, amiket magam is szeretek. Közelebb hozzák mind az ott lakókat és a jelölteket, mind a problémákat és a megoldásokat.

Mivel a szórólapjaim én magam vittem ki, így a terület gondjainak egy részét már akkor is alaposan megtapasztalhattam a saját bőrömön. Sajnos most is bebizonyosodott számomra, hogy nem csak én éreztem úgy, hogy a 01-es választókerületnek nem volt valódi képviselete az elmúlt években.

Hogy csak egy példát mondjak: a Szüret utcában szűkületet okozó ideiglenes támfal megtámasztás helyett idén őszre ígért a városvezetés végleges és tartós javítást. Ehhez képest egy kapavágás nem történt idáig és valószínűleg idén már nem is fog.

A Som utcai lakosokkal beszélgetve, átérezve a helyzetüket, megint csak azt tudom mondani: folyamatos képviselet nélkül itt sem fog semmilyen változás bekövetkezni és egy pártkatonától (mint a legutóbbi képviselőnk is volt) nem remélhetjük, hogy valóban törődne velünk a választásokon kívüli időszakban. Pedig, lehet itt is csak annyit kellett volna tennie, hogy újra meg újra rákérdez a műszaki ügyosztályon, hogy mikor lesz végre megoldva a probléma…

Most is, mint megannyiszor a választókerületet járva, csak azt ígérhettem felelősen, hogy képviselni fogom érdekeiket és amire csak lehet megpróbálok majd megoldást és forrást találni, amennyiben lehetőséget kapok rá és megválasztanak képviselőjüknek. Nem hiszek a felelőtlen ígérgetésekben, én sokkal inkább a tettek embere vagyok.

Remélem a közeljövőben még sok hasonló, jó hangulatú és konstruktív beszélgetésben lesz részem a választókerületemben élőkkel, hogy október 13-a után a lehető leghamarabb az új képviselőtestület elé vigyem a feltárt gondokat és elkezdhessem minél előbb a problémamegoldások megvalósítását.

És még egyszer: Köszönöm Som utca! Igazán öröm volt egy ilyen szépen önszerveződő lakóközösséget megismernem, és remélem hogy a későbbiekben segíthetem a boldogulásukat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük