Érdekes egy közmeghallgatás volt

Ahogy azt már itt jeleztem kedves Olvasóimnak, szerdán november 13-án közmeghallgatás volt a városházán. Akit érdekel, megtekintheti itt:

Ahhoz képest, hogy a törvény azt mondja: “A képviselő-testület évente legalább egyszer előre meghirdetett közmeghallgatást tart, amelyen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatot tehetnek. Az elhangzott javaslatra, kérdésre a közmeghallgatáson vagy legkésőbb tizenöt napon belül választ kell adni.” Ehhez képest az első 35 percben a polgármester öntömjénezéséről volt szó. Számára ez a “rövid összefoglaló”.

Már ezt is nehezen bírtam szó nélkül – ha már közmeghallgatás, akkor ne a köz hallgassa a polgármestert, hanem fordítva – de ekkor még nyeltem egyet, aztán még egy órán át folyamatosan, akkor untam meg a dolgot, mikor a polgármester elkezdte a szokásos lózungjait és hazugságait. Mert az, hogy folyamatosan fejlődik a Frankhegy, – ahogy ő azt úton útfélen állítja -, az egy egyszerű hazugság. Ahogy a feltett kérdésemre, hogy ugyan mi fejlődött a Frankhegyen az elmúlt 20 évben, a válasz csak a hosszú csönd volt. (A videón 1 óra 30 percnél kezdődik a felszólalásom.) Azt hiszem említettem már, hogy semmi nem idegesít fel jobban, mintha az arcomba hazudnak. Na ezt megint sikerült összehoznia a drága Polgármester úrnak. Ettől függetlenül feltettem 15 kérdést, melyeket a választási kampány során fedeztem fel, és/vagy a körzetemben lakók jeleztek felém.

Az alábbi kérdésekre várok választ 15 napon belül és kíváncsi leszek, miket fognak írni nekem:

  • A Szüret utcai támfal mikor fog elkészülni? Mikor állnak neki a valódi munkának?
  • A Szüret utca Sóvirág és Fügefa utca közti szakaszán az útpályát szűkítő oszlop az mikor lesz áthelyezve, egyáltalán gondolnak-e rá, fog-e ilyen történni?
  • Ugyanilyen probléma, oszlopáthelyezési probléma a Zengő utcában az útpályán szerepel egy oszlop, eléggé a közepén a Zengő utcának, azt mikor kívánják arrébb helyezni. (Zúzmara és Fátyol utca közti szakaszon).
  • A Szüret utcai kátyúk kijavítása mikor fog megtörténni, mert ott a kátyúzás nem történt meg
  • A Som utcai kátyú javítás-burkolat rendbetétel mikor fog megtörténni?
    Illetve a Som utcának az újraépítése mikor várható?
  • A Panoráma utca és Lejtő utca találkozásnál lévő szakaszon van egy folyamatos vízátfolyás. Ennek mi az oka? Tudják-e? Mikor fogják kezelni?
  • A Lejtő utca felső részének közlekedésre alkalmas állapotba hozása mikor fog megtörténni?
  • A Hegyalja utca burkolatának takarítása valamint hibáinak rendbetétele mikor várható?
  • Csapadékelvezető keresztrácsok takarítása mikor várható? Például, de nem utolsó sorban Odvashegy köz és a Kőhalom utca.
  • A hordalékeltakarítás a hegyen mikor és hogyan történik majd meg?
  • A közvilágítást zavaró növényzet levágása-visszametszése a területen mikor várható? (1. választási kerület)
  • A Kőhalom és Zengő utca kereszteződésében van egy hónapok óta kiszáradt fa, aminek már többször nekimentek. Azt mikor kívánja az önkormányzat kivágni, hogy a közlekedésre alkalmas legyen az a kanyarulat, ami elég éles.
  • Laczik úr a választások előtt ígéretet tett a Máriavölgy és Zúzmara utca közti gyalogos híd,- amit elbontottak a választások előtt – ahelyett mikor várható, hogy gyalogos híd kerüljön?
  • Mikor lesznek utcanévtábla kihelyezések, mert nagyon sok helyen hiányzik. Meg az utcanév előrejelző táblák is hiányoznak, ez mikor várható?
  • Beadványt nyújtottam be hónapokkal ezelőtt az Erdész utca nevének rendezésére: konkrétan az Erdész utcára 90 fokban merőleges utca átnevezésére Vaddisznó/Vadkan/Vadmalac utcává. Mikor kerül ez a képviselőtestület elé és mikor várható erről végre érdemi döntés?
    • Ugyanilyen problémát látok a Lóvölgy utcánál, mert a Lóvölgy utcából nyíló utca is Lóvölgy utca, szóval a keresztező részek elnevezése elég furcsán alakult.

Szóval attól, hogy nem választottak meg képviselőnek én még a felmerült problémákat a testület elé viszem. Sajnos így sokkal kevésbé tudom előremozdítani a dolgokat, de legalább emlékeztetem a drága polgármesterünket és a körzet képviselőjét, hogy volna mit tenniük.

Som és Szüret utcai barátaimnak pedig ajánlom figyelmébe a polgármester válaszát a kérdéseim után, ahol kifejti, hogy ő örül a Szüret utcában lévő útszűkületnek (ami annak köszönhető, hogy a támfalat idáig nem sikerült véglegesen megjavítani). Bennem valahogy azonnal felmerült a költői kérdés: Lehet, hogy a polgármester öröme és a javítás elodázása között összefüggés van?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük