Elfogtunk egy újabb levelet

Tudom, tudom, sűrűbben kellene jelentkeznem, de kissé sok dolgom volt az elmúlt időszakban is, így kénytelen voltam halogatni itteni tevékenységem. Most pótlom a legfontosabb fejleménnyel, az Önkormányzat közmeghallgatáson feltett kérdéseimre adott újabb válaszaival.

Mint azt az előző bejegyzésben írtam ( http://www.budaors1vk.hu/2019/12/15/elfogtunk-egy-levelet/ ) a közmeghallgatáson jó pár kérdést feltettem a drága Polgármester úrnak, melyre első körben nem igazán sikerült normálisan válaszolniuk. Természetesen még aznap, mikor megkaptam a válaszuk írtam nekik, hogy igazán megtisztelő lenne, ha betartanák a törvényt és kötelezettségüknek megfelelő levelet írnának nekem, de ezen kérésemre semmilyen választ nem kaptam egy héten át. Ezt megunva, fel is jelentettem a mi drága szeretett polgármesterünket a felettes szervnél, hátha a kérésemnek ők nyomatékosabban érvényt tudnak szerezni. Minő meglepetés, ezek után kaptam egy újabb választ az eredeti kérdéseimre, ezt:

Két dolog szembetűnő így elsőre, ha valaki elolvassa mindkét levelet:

  1. Tudnak ők normálisan, részletesen is válaszolni, ha muszáj;
  2. A második levél egyben beismerése is annak, hogy elsőre nem sikerült betartaniuk a törvényi kötelességüket a válaszadással kapcsolatban, hiszen nem csak kibővíti a már előzőleg odavetett félválaszokat, hanem új ismereteket is tartalmaz, más kérdésekre is válaszol amire addig nem…

Számomra, mint frankhegyi telektulajdonosra a legérdekesebb rész ebből a levélből a Som utcára vonatkozó szakasz. Nem igazán értem, hogy a Som utca végleges kialakításánál hogyan lehet elegendő 7,0 méter közterületi szélesség, mikor a Frankhegyen 12 méteres utakat követelnek meg sokfelé… Illetve értem: ennyi bőven elég minden közműre, ez lenne a normális, a 12 meg a totálisan felesleges előírás, amit csak azért talált ki az édes Polgármesterünk, hogy nehogy valaha bármi fejlődés lehessen Frankhegyen…vicc.

Ahogy az is, hogy valószínűleg a Som utcában senki nem tudja, hogy az útfelújításuk két telektulajdonoson múlik. Gondolom ott is ugyanúgy okoskodik a drága önkormányzatunk, mint ahogy felénk: adj le a telkedből ingyen, aztán majd lesz út vagy nem, de az is lehet, hogy azt az utat is részben vagy egészben veled fizettetjük meg… Nem csodálkozom, hogy a két telektulajdonos elzárkózott a leadástól. Mondjuk kíváncsi volnék mekkora területet is követel tőlük az önkormányzat. Remélem valamikor ezt is megtudom.

Arra is nagyon kíváncsi leszek, hogy a BTG valóban kitakarítja-e azokat a folyókákat január végéig, mert amerre jártam mostanában én ott nyomát nem láttam, hogy bármit csináltak volna, de hátra van még két hét! 🙂

Azt meg nem is értem, hogy a Lejtő utcával mit is akar kezdeni az önkormányzat. Ez egy közút. Szinte járhatatlan. Macerás, mert meredek, akkor inkább legyen belőle magánút is fizessék az ott lakók a rendbetételét?! Ezt most komolyan képesek így gondolni? Ha valaki vett ott egy telket és bízván gondolta, hogy Budaörs gazdag városa a kötelező feladatait ellátja és előbb-utóbb rendbe teszi az utcát ami a közé, az önkormányzaté, akkor most szembesüljön azzal, hogy megszívta? Vagy hogyan is van ez?

Számomra a legszomorúbb amúgy ebből a két levéből és a választások óta eltelt időből mégiscsak az, hogy a feltett kérdéseim közül valahogy a megválasztott képviselő Laczik Zoltán egyetlen egyet se tett fel a képviselő testületi ülésen. Ezek közül őt egyik se igazán érdekli. Amit feltett kérdésként: “

Laczik Zoltán képviselő: a Szabadság út – Szüret utca – Ibolya utca kereszteződése volt már téma több fórumon, illetve beszélgetés során, hiszen nem csupán egy nagy forgalmú, hanem annyiban veszélyes kereszteződésről van szó, hogy az Ibolya utca ill. a Szüret utca nem egyvonalban csatlakozik a főútba, tehát még bonyolultabbá teszi a helyzetet. Különösen a reggeli és a délutáni órákban jelentős mind az autóforgalom, mind a gyalogosforgalom, iskolába hozzák-viszik a gyermekeket, munkába mennek a lakók. Most a környékbeli lakosok egy csoportja arról értesítette, hogy egy beadványt nyújtottak be az önkormányzathoz, amelyben kérik, hogy ebben a csomópontban létesüljön lámpás forgalomirányítás, magyarán közlekedési lámpa legyen ott kiépítve. Közel száz aláírással is megerősítették ezt a környék lakói. Azt szeretné kérdezni a hivataltól, hogy a hivatal befogadta-e ezt a kérelmet, azt szeretné kérdezni, hogy mi lesz ezzel kapcsolatban a következő lépés, hogyan alakul ennek a kérelemnek a további sorsa.

Lőrincz Mihály Műszaki Ügyosztályvezető: a Szabadság út az 1. sz. főútnak a része, így a kezelője a Magyar Közút Kft. Felvették a kapcsolatot a Magyar Közúttal, csak ők engedélyezhetik a jelzőlámpás csomópont kialakítását. Amint az engedélyhez hozzájutnak, vagy az egyeztetés megtörténik, akkor értesítik Képviselő Urat.”

Szóval a lámpás csomópontra rákérdez, mivel az nem önkormányzati hatáskör. Bravó! Amiben kb semmit nem tud előremozdítani, amiben nem ők a felelősök, amiben lehet másokra mutogatni, arról beszélünk, de arról, amiben tehetne – tennie kellene valamit, netán felelőssége is lenne, arról mélyen hallgat. Mondjuk én pontosan ennyire számítottam tőle megválasztása esetén és ezért mondtam-írtam-hangoztattam annyit, hogy nem érdemes rá szavazni, de sajnos hiába. A budaörsi egyes választókerület sajnos a következő 5 évben megint nem lesz érdemben képviselve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük