A BFE kiadványának találkozása a valósággal (sok képpel alátámasztva)

Ahogy azt ígértem, még jelentkezem egy kis összehasonlítással, és én amit ígérek betartom! Kezembe került a BFE eheti jó vaskos kampánykiadványa, igazi, klasszikus önfényezős cucca. Szeretem mikor valaki képtelen az önkritikára, az eredményeit sorolja, a kurdarcairól hallgat és bizonyos esetekben elferdíti a valóságot. Na ez a legutóbbi az amire most picit kitérek.

Az első amitől kinyílt a bicska a zsebemben és amiért ez a poszt most elkészül, az az alábbi mondat volt: 8. oldal “…A projekt keretében mintegy tucatnyi utca – többek között a Halom, Gesztenye, Széles, Szabadság út – Domb, Thököly, Fodros, Kisfaludy utcák és a Baross köz – csatornahálózata és útburkolata is megújult.MÚLT IDŐ! Hadd mutassam be, hogy néz ki a kész csatornarekonstrukció friss burkolattal (2019. október 12. délutánján!)

Igen, azok a beton csatornaelemek csak mutatóban vannak és az utca sincs lezárva, hiszen elkészült…

Na, de nézzük csak tovább, mi minden van 96%os, azaz tökéletes állapotban még Wittinghoff Tamás és csapata szerint!

“Utak, járdák újultak meg városszerte” Hadd mutassak pár példát mennyire is vannak jó állapotban az 1. választókerület útjai!
Kezdjünk a Szüret utcánál, hisz azt minden jelölt látta. (de a választókerület nagy, így sokan a túlvégén, a Frankhegyen nem biztos, hogy ismerik a helyzetet)

Itt kérem kemény munka folyik. Lássuk mennyire!
Annyira, hogy már méteres gaz van a soha el nem készült támfalnál..

Haladjunk tovább felfelé a Szüret utcán

Ez az oszlop tökéletes helyen van…van ilyen még jó pár a területen, az egyik a Zengő utcában, de azt már le se fotóztam.
Az ott egy kátyú. De vannak itt barátai!
Nagyobbak és
még nagyobbak!

De a szomszédos Som utca is kriminális, ahogy arról még a vitán is szó volt:

Megsüllyedt az útpálya ezért nem éri el a víz a csatornát.
Ahogy itt is
Néhol csak simán kimosta az út szélét
eltüntetve a fél útpályát
Vagy már szinte az egészet!

De haladjunk tovább. Meggy utca (https://goo.gl/maps/YZEZY9HHZHdtZkqa8 )

Így indul a sóvirágból…
és így folytatódik

És jöjjön az ultimate kedvencem! MÁLNA UTCA! (https://goo.gl/maps/fy5XhmRAC8UVKnJ9A )

Erre mondanák egyesek, hogy ugyan már csak kicsit kimosta a víz a szélét. Hadd mutassam meg közelebbről, mi is ez!
De ez így még mindig nem mutatja meg eléggé, na majd most!
Konkrétan alá tudnék feküdni szerelni a kocsit! Polgármester úr, ez mélyebb, mint a kocsi kereke! Ez rendben van így?

Szóval a Málna utca fícsöre, hogy van beépített szerelőakna is! Köszönjük meg a polgármester úrnak és a BFE-nek holnap azzal, hogy inkább rám szavaznak helyettük…

De folytatom még, mert van!

Több a folt és az egyenetlenség, mint az egyenes út. Ez a Panoráma utca
Panoráma utca tovább
Panoráma utca, kis forrással. Ez itt ahányszor elmegyek valahonnan vízzel telítődve látom. Nem esővízzel!

Jöjjön másik nagy kedvencem, Lejtő utca ( https://goo.gl/maps/8jnckvin9udzvVR67 ) Kalandvágyóknak kötelezően ajánlott terep! 🙂

Itt még nem tűnik annyira durvának…beton talpfákból áll az “utca”
Haladjunk felfelé
Sajnos nem adja vissza a kép eléggé, hogy mennyire is lóg ki az a csatornafedél, de segítek: ültetett kocsival meg se próbáljon felmenni itt.
Lefele is látszik milyen “út” is ez…

De haladjunk tovább, hisz a polgármester úr szerint nincs is itt semmi látnivaló. Akkor nézzük a Hegyalja utcát! (https://goo.gl/maps/r5pNaZgiCqmTB179A )

Meredek, de legalább szűk és folt hátán folt, némi pályasüllyedéssel

Amikor ezen akartam lejönni motorral, az utcában lakó kislány olyan rémült arccal nézett rám, szinte könyörgött, hogy inkább meg se próbáljam, így nem is jöttem le. Kocsival már merészebb voltam!

Hegyalja utca tovább
és tovább. Csodás állapotok!
Igazán minőségi út

Odvashegy köz. Valaha itt utca volt. (https://www.google.com/maps/@47.4651364,18.9447234,3a,60y,21.55h,95.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1sbQT9B7eYxRuhkrVLaLLqrA!2e0!7i13312!8i6656 )

De benézünk a Csap közbe is (https://goo.gl/maps/hFMkkJsUGRCWPMMg8 )

Igényesen kialakított csapadékvíz elvezetés. Az aszfalt a kép bal szélén, a rács feletti részen kb 20-25 centivel van alacsonyabban mint a csatornafedlap/rács. Így nem csoda, ha a víz mindent elmos…

A hordalékolásra a legjobb példa a Hegyalja köz https://goo.gl/maps/x1ZTkfqmCacFWSoj6 )

Mint itt is látszik…a felső 20 méter mind rámosott föld/kavics már a “jó” kialakításnak köszönhetően
Milyen szépen karbantartott közterület. Alig nőtte be a növényzet az aszfaltot ugye? 🙂

És végül “sétánkat” fejezzük be a keleti végen, Kőhalom utca ( https://goo.gl/maps/4FcxrNFp2kKgAQ6M6 ). Itt hónapokig olyan pályasüllyedés volt, hogy a kocsik alja leért. Mint egy negatív fekvőrendőr. Sehogy nem volt kikerülhető. A kampány előtt 2 héttel csinálták meg.

Itt volt a negatív fekvőrendőr

Hogy miért mutatom meg mégis? Mert jobb, ha egyértelműsítjük: ezt nem miattunk-nekünk csinálták meg, hanem a kampány miatt. Miért mondom ezt? Mert ha folyamatosan odafigyeltek volna, akkor nem 16!!!!!!! javítást kellett volna csinálni egyszerre, egy ilyen 100 méteres útszakaszon, ahol végre dolgoztak. Hadd mutatom a 16-at bizonyítékként.

16. kátyú

De hadd mutassam még be – amiről a kiadvány nem igazán szól – mi is lenne a dolga az önkormányzatnak.

Közvilágítás

Hadd mutassam közelebbről

Ez nem valami félreeső hely: Zengő utca (https://goo.gl/maps/eTNMwM3Hv7cXxVrHA ), az utolsó kék kúttól 30 méterre.

A kép nyomokban közvilágítást tartalmaz

A fákon át nappal, verőfénynél sem látszik a lámpatest. Alap feladata lenne az önkormányzatnak ezt rendben tartani, de nem teszi. És a Frakhegyen ez mindenfelé ilyen, ez pedig még a frekventált része. Képzeljék el milyen, a félreesőbb! (de az már nem az én körzetem…)

És igen, ilyenkor azt olvasni: “Tovább haladunk a Frankhegy átgondolt fejlesztésében.”. Eléggé fel tudja nyomni az ember vérnyomását. Azt kell mondjam, akinek bármi pici köze is van Frankegyhez az tudja, hogy Wittinghoff úr és csapata semmit nem fejleszt itt, méghozzá direkt. Rájuk szavazni egyet jelent a helyben toporgással.

De hosszan ecseteli Wittinghoff úr az iskolafejlesztéseket is. Erre hadd mutassak egy példát: https://444.hu/2019/08/27/a-klebelsberg-kozpont-csak-festeket-ad-a-tisztasagi-falfestest-mar-a-szuloknek-kellene-elvegezniuk-egy-budaorsi-iskolaban
Ez aztán nem is jött össze rendesen, mert alig volt szülő tudtommal, aki elment elvégezni azt a munkát, ami amúgy nem az ő dolguk lenne. (A KLIK szerint nem igényeltek személyzetet a munkához. De ha meg mégis, és kiderült a gond, miért nem segített a város a saját alkalmazottaival a munkában?) Erről miért nem írt kedves polgármester úr? Az őszinteség nem az Ön kenyere?

Az itt bemutatott példákban az a legszomorúbb, hogy egy része könnyen orvosolható lenne-lett volna, ha egy kicsit odafigyelnek és FOLYAMATOSAN karbantartanak. Ez az, amiért valódi képviselő kell a választókerületnek, hogy az ilyen problémákra kipasszírozza az önkormányzatból a megoldást. És ezért kell rám szavazni – a független jelöltre-, aki pontosan látja, mi a baj és azt is tudja, hogy egy 12 milliárdos költségvetésű városnál ilyen hibák nem elfogadhatóak és lehet keretet találni a megoldásukra. Én pedig meg is találom! Csak szavazzanak rám holnap!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük