Még egy kis visszatekintés 5 évvel korábbra

Ha már úgy belejöttem a választási különszámok összehasonlításába, gondoltam megnézem az 1. választókerületi jelöltek 2014-es vitaműsorát is (https://www.youtube.com/watch?v=OsxAyKPPqoo ). Lássuk, ki mit ígért és mit tartott be belőle!

Két jelölt van, akivel érdemes foglalkozni, hiszen bekerültek a testületbe: dr. Bakó Krisztina és Löfler Dávid. Utóbbi végül kompenzációs listán került be, de ettől függetlenül 5 éve volt neki is arra, hogy tegyen valamit az általa felhozott/ígért ügyek tekintetében. Lássuk mik is voltak ezek!

Löfler Dávid pár szót szól a 15. percben a programjáról, ami:

  • „…kiemelten fontosnak tartom a Frankhegy ügyét. Úgy gondolom, hogy a vízellátás megoldható most már a gerincvezetékek kiépítésével és a nyomásfokozó gépház felállításával.” Ez volt 2014-ben. Víz azóta se lett sehol se, csak ahol eddig is volt, a nyomásfokozó gépház nem épült meg.
  • Közbiztonság növelése újabb térfigyelő kamerák kihelyezésével és a közvilágítás növelésével.
    A Frankhegyen a közvilágítás sem fejlődött. Sőt! Ahol megvan, ott is a növényzet annyira benőtte néhol, hogy már amiatt nem jut el a fény az útra…
  • A helyi kisbusz járatot szeretném kiterjeszteni, mondja Löfler úr. Ezt se sikerült összehozni valahogy…a „legmókásabb”, hogy ezzel segítené a fiatalok iskolába járását. Ahhoz képest, hogy már ezt se sikerült összehozni – amire én magam is felhívtam a figyelmet az idei vita során – a FIDESZ most már azzal kampányol, hogy 14 év alatt ingyenes lesz a tömegközlekedés, ha rájuk szavaznak. Kérdem én továbbra is: ha nincs mivel tömegközlekedni, akkor nem azt kéne talán előbb megoldani, hogy ne kilométereket kelljen időseknek és fiataloknak gyalogolniuk?
  • A parkolás jelentős probléma a városháza környékén. Jelentem Löfler úr, még mindig az!

Szóval ez volt a programja. Amiből betartani semmit sem sikerült 5 év alatt. Hadd gratuláljak innen a távolból is, ha módom lesz, vasárnap megteszem majd élőben is. De mi választók szavazzunk rájuk…hát persze. Aztán talán akkor majd most csinálnak is valamit, Löfler úr?

Bakó Krisztina hosszan értekezik a lendületről a 24. perctől, ami nagyon szép, de ha ennyire fejlettek vagyunk és lendületesek, akkor hogyhogy még mindig nincs víz a Frankhegyen, se busz a felsőbb részeken? Szóval Löfler úr helyzetértékelésével egyet értek, csak a tettek hiányoznak-hiányoztak az elmúlt években.

A 32. perctől Bakó Krisztina már azt magyarázza, hogy mit miért nem lehet megvalósítani: „…lépésről-lépésre kell fejleszteni. És ezeknek a lépéseknek nagyon pontosan megtervezve, ésszerű tervezés mellett kell megvalósulnia.”. Állandóan ezt hallgatom – most, 5 évvel később is – minden BFEstől, valamint a polgármestertől. Mindig tervezgessünk! Érdekes, ezek a tervek 5 év alatt nem készültek el/rég idejétmúlttá váltak, hiszen megvalósítani semmit nem sikerül. Ez egy lózung, egy hamuka, egy hablaty. Elkenése a felelősségnek, hárítása a tétlenségnek. Kellenek tervek igen, de azoknak már réges rég készen kellene állniuk, már megvalósítás közben kellene lennünk így 5 év múltán, mégse történik semmi. Pontosan ezért nem hiányzik még egy BFEs jelölt a választókerületünk élére! Tettek helyett továbbra is csak altatást és mellébeszélést kapnánk ugyanis…

https://www.youtube.com/watch?v=T1HbnLOYXtU
nem is tudom, miért ez a szkeccs jutott eszembe a BFE-ről…

Azt sem teljesen értem, miért jön a BFE állandóan ugyanazzal, hogy a budaörsiek hány százaléka szeret itt élni. Ezt előhozták 5 éve is és Wittinghoff Tamás most is. Ez nem egy adekvát mérőszám. Persze, hogy szeretünk itt élni, hiszen jópáran most költöztek ide az elmúlt években. Nem jött volna ki Budaörsre, ha nem tetszene neki. De ez nem azt mutatja, hogy az emberek 96-97%-a szerint a városban minden rendben van. SŐT! Mégis úgy mantrázzák a felmérést, mintha ez az ő munkájuk mérőszáma lenne, pedig koránt sem… de könnyű erre az egy adatra hivatkozni és közben arról nem beszélni, hogy hány ígéretét nem tartotta be Wittinghoff úr és csapata az elmúlt jó pár évben.

Aztán pedig Bakó Krisztina még 2 parkolási koncepcióról ejt szót, ami rendezte volna/rendezné a parkolás ügyét a városban. Már 2010 óta. Igaz, 2019 van, de a parkolási gondok még mindig velünk vannak kedves BFE és kedves FIDESZ. Várjunk még egy kicsit Önökre úgy 5-10 évet és akkor talán lesz egy koncepció/terv végre, amit aztán majd az azutáni 10-15 évben megvalósítanak, csak addig tartsunk ki? Ugyan már… Pontosan ez a hozzáállás az, ami miatt elindultam ezen a választáson, mert már nagyon unalmasak az üres ígéretek és a hiányzó tettek. Reményeim szerint megválasztásom után folyamatos kérdéseimmel és konstruktív javaslataimmal a megválasztott polgármestert és a testületet rá tudom venni arra, hogy tettek is következzenek végre, ne csak ígéretek! Pláne, ha megmutatom nekik, hogyan is gondolom én ezt csinálni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük