Miért ne szavazz a BFE jelöltjeire (avagy mit ígértek 5 éve és mi valósult meg azokból)

Wittinghoff úr javaslatára, hogy „a tényeknek higgyenek, ne az ígéreteknek”, úgy döntöttem előveszem a Budaörsi Infó 5 évvel ezelőtti választási különkiadásos lapszámát egy kis összehasonlítás kedvéért. Lássuk, mi mindent ígért meg Wittinghoff úr egyesülete nekünk 5 éve és abból mit sikerült megvalósítani! Spoiler alert: ahhoz képest, hogy teljhatalmuk volt az önkormányzatban, nem sokat sikerült letenni az asztalra. De nézzük részletesen!

  1. Választókerület – Bakó Krisztina: Vele már foglalkoztam részletesebben is (például itt: http://www.budaors1vk.hu/2019/09/24/miert-fontos-egy-kepviselo-hitelessege-szavahihetosege/ ). Nem is szaporítanám a szót. (Pláne, hogy nem is indul újra, helyette a levitézlett MSZP helyi prominensét indítják BFE-s színekben.) Ebben a régi kiadványban is arról értekezik Bakó Krisztina, hogy ő megtalálható és elérhető lesz. Ehhez képest tudtommal még bizottsági ülésekre se nagyon járt be (magyarán a munkahelyén sem volt elérhető), nemhogy számunkra, választópolgárok számára…
  2. Választókerület – Simándi Szelim: azt írja ” folyamatos probléma az esővíz elvezetés…” 5 év telt el. Ez még mindig probléma. De nem csak ebben a választókerületben! Előrelépés pedig nem nagyon látszik.
  3. Választókerület – Hauser Péter: (számomra a legvérlázítóbb) Frankhegy fejlődésének ígérete, amiből semmi nem valósult meg. De ígért ő kerékpár utat a Farkasréti útra már 5 évvel ezelőtt is. Teszem hozzá 2006 óta terveznek oda kerékpárutat – lásd itt: https://www.budaors.hu/?module=news&action=getfile&aid=30861 19. oldalon – ez volt 13 évvel!!! ezelőtt. Azóta is Wittinghoff Tamás a polgármester. És megvalósult? Nem.
  4. Választókerület – dr. Tóth Ferenc: „Az utcákat kellene főként helyre tenni. … Az Alsóhatár út és a Fő út találkozásánál a körforgalom kérdése is megoldásra vár még.” Eltelt öt hosszú év. Az a körforgalom még mindig várat magára…
  5. Választókerület – Dr. Molnár Gábor: „A város zajvédő fala a négyes körzet határáig tart. Ezt kellene tovább építeni.” És most 5 évvel később a FIDESZ pont a zajvédő fal hosszabbításával kampányol, a polgármester pedig azt mondja, hogy mérések bizonyítják, hogy nincs rá szükség (lásd a szeptember 29-ei vita: https://www.youtube.com/watch?v=v77Rl2R8VgQ 36. percében)- De beszélhetnénk a posta épületéről is, mellyel nem igen foglalkoztak az elmúlt 5 évben – pedig pont ő ígérte meg és ígéri továbbra is a mostani különszámban ugyanazt. Vicc … csak kár, hogy nem nevetek, hanem inkább sírok.
  6. Választókerület – dr. Ritter Gergely: azt írja 5 éve „A másik régi szívfájdalmam a volt Tüzép területe, amit rendbe kellene tenni.” és mit ír most öt évvel később? „Terveim közt szerepel a volt tüzéptelephely rendezése …” Úgy látszik a doktor úrnak azért annyira nem fáj a szíve, ha 5 év alatt semmit nem lépett előre az ügyben. De ugyanígy semmit nem lépett előre a várólisták ügyében, melyről 2014-ben azt írta: „Az egészségügyön belül az egyik legnagyobb probléma a várólista, a várakozási idő. Ezt szeretném valahogy megrövidíteni.” És mit ír most? „Határozott lépéseket tennék azért, hogy lerövidüljenek a várólisták az Egészségügyi Központban…” Szóval kettőből 0 előrelépés 5 év alatt! Szomorú…de persze majd legközelebb! Végülis maximum még 5 év és lép is valamerre előre…
  7. Választókerület – Stift Nándor: 2014-ben ezt írta „Gyakorlatilag, amit kérnek tőlünk az itt lakók, hogy a házak problémájának megoldásában segítsünk, zöld területeknek a fejlesztését, parkok, játszóterek fejlesztését, több intézmény folyamatos felújítását.” és mit ígér most, 5 évvel később? „Fontos célomnak tekintem a Lévai utcai Közösségi Ház felújítását, valamint az Ifjúság és a Patkó utcában található két nagy játszótér rendbetételét.” Ha meg nem jön össze, maximum 2024-ben is megígéri, hogy a játszótereket rendbe teszik. Na bumm. A papír mindent elbír…
  8. Választókerület – Bíró Gyula: 2014-ben az mondta „A legfontosabb, hogy a régi, 15 évvel ezelőtt épült járdákat, útburkolatot felújítsuk.” Mondjuk erről Stift Nándor ugyancsak beszélt 5 éve és most is. Ahogy Bíró úr is, most 2019-ben: „…folytatódjon a lakótelepi utak, járdák felújítása”. Egyrészt ez egy folyamatos feladat (mármint a karbantartás), de sajnos sok helyen elmarad (erről majd még írok külön posztban képekkel). Másrészt ha 15 éve épültek, 5 év nem volt elég a felújításra? Láthatóan nem, sajnos.
  9. Választókerület – Becz György: 5 évvel ezelőtt azt írta „Nagyon szeretném, ha a közlekedési problémákat meg tudnánk oldani, mert ez nem annyira pénzkérdés, hanem inkább közlekedésszervezési probléma.” Hogy sikerült-e megoldaniuk? Arra mindenki tudja a választ. A „mókás” az, hogy mit ígér a mostani BFE-s jelölt, Farkas Benedek: „Középtávon át kell szerveznünk a közlekedést a hipermarketek és az autópálya között…” Szóval már nem is 5 éven belül ígérnek megoldást, hanem a homályos jövőbe tolja ki a BFE a közlekedés súlyos gondjainak megoldását. Csodálatos ígéret!
  10. Választókerület – dr. Kisfalvi Péter: 2014-ben ezt nyilatkozta „Nekem pontosan az a programom ami 2010-ben volt. … Az egyik legnagyobb gond a felszíni vízelvezetés.” És mi a programja 2019-ben? Igen jól sejtik! Ami 2010-ben is volt! Idézném: „Fontos feladatnak tartom a felszíni vízelvezetés folytatását…” Szóval az elmúlt alig 9 év alatt nem sikerült megoldani ott se a problémát.

Szóval kedves Wittinghoff úr (és csapata): azt kérte 5 éve is Ön polgármesterként, hogy „A szemüknek, a tapasztalataiknak higgyenek, és ne az ígéreteknek!” és most is (lásd szeptember 29-ei vita 45. percében „…azt szeretném kérni a kedves nézőktől, hogy a tényeknek higgyenek ne az ígéreteknek…”. 10-ből 10 BFE-s képviselőt választottak meg az előző alkalommal. Teljhatalma volt polgármesterként.
A szemem és a tények viszont a fentieket mutatják: az Ön és BFE-s jelöltek ígéreteinek tényleg jobb, ha nem hiszünk, mert a tetteik totálisan mást mutatnak. Ígérgetniük sikerül, tenniük sajnos sokkal kevésbé. És ezzel nem azt mondom, hogy az elmúlt 5 évben semmit nem fejlődött a város, csak azt, hogy a tempó elégtelen, amit tettek az nem elegendő (vagy az ígéreteik túlzóak?). Ideje volna, ha végre valaki folyamatosan tudná szembesíteni őket ezekkel a tényekkel, akkor talán kicsit jobban dolgoznának. Ezért is fontos, hogy én kerüljek be a képviselő testületbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük